ΣΥΡΙΖΑ = ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ

3

Έκλεισε ένας χρόνος στην εξουσία και ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει πείσει, ούτε και έχει δείξει, πια είναι η κεντρική ιδέα της διακυβέρνησης της χώρας. Πορευόμαστε σαν χώρα χωρίς να ξέρουμε που πάμε. Χάος παντού και αυτό φαίνεται και για το μέλλον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαντλεί, χωρίς να το δικαιούται, το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, την ιδεολογική υπεροχή, που άλλοι και σε άλλες εποχές κατέκτησαν, εκτός από αυτούς. Η δική τους συμβολή ήταν πάντα τα συνθήματα και εξακολουθεί να παραμένει σε συνθήματα. Δεν έχουν κάποια μελετημένη και δουλεμένη λύση για κάποιο έστω και μικρό πρόβλημα της χώρας. Αγράμματοι και απαίδευτοι υπουργοί διαλύουν την χώρα με πράξεις και διακηρύξεις.

Προβάλουν τον διάλογο για την λύση των προβλημάτων, χωρίς να έχουν ιδέα για τα προβλήματα, ενώ στην αντιπολιτευτική τους θητεία σκαρφάλωναν στα τρακτέρ και πυροδοτούσαν κάθε ακραία και βίαια ενέργεια. Έτσι μετέτρεψαν την πολιτική ζωή σε σπορ για τους χούλιγκαν και σήμερα εισπράττουν τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που οι ίδιοι  μόνοι τους καλλιέργησαν. Γέννημα αυτής της ανερμάτιστης πολιτικής και γνήσιο παιδί της, είναι και ο γραμματέας του ΔΥΡΙΖΑ. Ένας χουλιγκάνος καβάλα στο κύμα του λαϊκισμού που πνίγει την χώρα. Επιθετικός και εριστικός θεωρεί κτήμα του την ηθική υπεροχή των αγώνων του παππού του και κεφαλαιοποιεί τις φυλακίσεις και τις διώξεις των συγγενών του.

Τώρα όμως είναι,  που εισπράττουν τα επίχειρα του χουλιγκανισμού με επιθέσεις σε βουλευτές και υπουργούς του, που τις θεωρούν προβοκατόρικες και ακροδεξιές συμπεριφορές. Και πάλι όμως στρουθοκαμηλίζουν γιατί την ακροδεξιά την έχουν πολύτιμο σύμμαχο και την έχουν συγκυβερνήτη. Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις  της βουλής ήταν στα τέσσερα κατά την πολιτική ανάλυση του ακροδεξιού συνεταίρου, ενώ αυτός είναι αντιμνημονιακός. Δυστυχώς αυτή η πολιτική κουλτούρα που λερώνει τα ήθη, είναι αγκαλιά με αυτούς που χωρίς ντροπή και άπειρο θράσος επικαλούνται την ιδεολογική και την ηθική υπεροχή της αριστεράς.   Και έτσι η χώρα με αυτούς τους θρασύς ερασιτέχνες στην εξουσία, πορεύεται στο χάος.

Αγράμματοι και απαίδευτοι υπουργοί διαλύουν την χώρα. Μιλάνε για επενδύσεις και την ίδια στιγμή διώχνουν αυτές που υπάρχουν, ενώ ο αρμόδιος υπουργός ναυτιλίας κάνει πως δεν ξέρει ότι οι Κινέζοι αγόρασαν την 2η προβλήτα του Πειραιά. Γελοίο πρόσωπο, που θέλει να δείξει στους ψηφοφόρους του, ότι είναι αντίθετος στην πώληση. Ο υπουργός παιδείας, που είναι χωρίς παιδεία και πτυχείο, αποφάσισε να εξετάζονται οι φοιτητές σε όλα τα μαθήματα όποτε θέλουν και όταν θέλουν. Εξευτελίζει τα πανεπιστήμια και τα φέρνει στα μέτρα του. Σπουδές ευκαιρίας και πτυχία με εκπτώσεις. Χαϊδεύει τους μπαχαλάκηδες, την εκλογική του πελατεία. Ο υπουργός γεωργίας χαϊδεύει τους αγρότες και αυτός, ενώ όλοι μαζί υπουργός και αγρότες δεν μπορούν να απαντήσουν σε αυτονόητα ερωτήματα. Γιατί εισάγουμε ακόμα και σκόρδα, πατάτες, καρότα, ντομάτες, κρεμμύδια…; Πού δουλεύουν τόσα πολλά τρακτέρ; Και μόνο αυτή η τεράστια στρατιά των τρακτέρ είναι η καλύτερη και η μεγαλύτερη απόδειξη της ενοχής για όλους. Μεγάλη η υποκρισία. Έτσι γιγάντωσε ο λαϊκισμός, ο χουλιγκανισμός, η αυθαιρεσία, ο ατομοκεντρισμός και η λαμογιά.

Η τελευταία μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε καλό μαθητή του φασιστικού συνεταίρου ΑΝΕΛ, είναι η προσπάθεια της χειραγώγησης και του ελέγχου των ΜΜΕ.

Ο κατήφορος είναι πια χωρίς φρένα.

Ώρα να φύγουν όσο γίνεται γρηγορότερα. Η παραμονή τους είναι καταστροφή. Κάποτε τελειώνουν, η υπομονή, οι αποταμιεύσεις, οι αντοχές και κυρίως τα χρόνια της ζωής μας.