“Όνειρο και πραγματικότητα”

1

Είναι άμεση ανάγκη να επανέλθουμε στην πραγματικότητα αφού είναι διαπιστωμένο πλέον οτι η πραγματικότητα είναι σκληρή. Δεν υπάρχει καμιά μα καμιά αλληλεγγύη από τους εταίρους και η Ε.Ε. λειτουργεί σύμφωνα με κανόνες που δεσμεύουν τους πάντες.

Η αλήθεια είναι ότι οι κανόνες του Maastricht ισχύουν μόνο για τους αδύναμους εταίρους διότι οι δυνατοί όπως είναι η Γερμανία τους προσπερνούν όποτε τους συμφέρει,  π.χ. έλλειμμα όχι πάνω από 3% του ΑΕΠ: Ιταλία 126% Γαλλία 127% Ελλάδα 175% κτλ.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να διαπραγματευθεί εντός θεσμών πράγμα που καθίσταται αδύνατο εώς καταστροφικό.

Το Lifestyle της εξουσίας πρέπει να σταματήσει γιατί προκαλεί, τουλάχιστον στους σκεπτόμενους, αλλεργία εώς κατάθλιψη. Ο λαϊκισμός έχει όρια. Θα πρέπει να γνωρίζει η εξουσία οτι οι αντιθέσεις στην κοινωνία είναι μεγάλες με αποτέλεσμα την εκρηκτική κατάσταση ενάντια στην εξουσία.

Παρατηρώ εδώ και ένα μήνα την προσπάθεια αποπροσανατολισμού του μυαλού μας με μεθόδους marketing. Χρησιμοποιούν όλα τα εργαλεία σύμφωνα με την θεωρία των παιγνίων:

  1. Τέχνη της διασκέδασης των προβλημάτων (δεν υπάρχει πρόβλημα, θα λυθούν όλα)
  2. Τέχνη της δημιουργίας προβλημάτων και στη συνέχεια παροχής λύσεων (δεν διαπραγματευόμαστε με την τρόικα, διαπραγματευόμαστε με τους θεσμούς και το πρόγραμμα μας θα εφαρμοστεί σε ορίζοντα τετραετίας
  3. Τέχνη της απορρύθμισης εφαρμογής μέτρου σταδιακά κατά φθίνουσα κλίμακα (αποκρατικοποιήσεις)
  4. Η στρατηγική της αναβολής (σαλαμοποίηση) (εφαρμογή του κατώτατου μισθού από το 2016)
  5. Η στρατηγική να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μικρά παιδιά και κυρίως στο συναίσθημα παρά στη λογική (πολεμικές αποζημιώσεις-κατοχικά δάνεια)
  6. Η τέχνη να κρατάμε το κοινό σε άγνοια και ανοησία (Δεν θα περάσει από τη Βουλή η συμφωνία).
  7. Η τέχνη να ενθαρρύνεται το κοινό στη μετριότητα (Blue jeans – έξω πουκάμισο, νταούλια και ζουρνάδες)
  8. Η τέχνη του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή. (Άλλοι φταίνε για την κατάσταση της φτώχειας, οι προηγούμενοι, και οι Ευρωπαίοι. Εμείς έχουμε χρόνο, τετραετία να λύσουμε τα προβλήματα. Όσοι πεθάνουν εν τω μεταξύ φταίνε οι άλλοι)
  9. Η τέχνη του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους. (Δημοσκόπηση 64% υπέρ της καταστροφικής πολιτικής).

 

 

Όλα τα παραπάνω πρέπει να καταρρεύσουν, χρειάζεται μια στιγμή αφύπνισης για να επανέλθουμε από το όνειρο στην πραγματικότητα.

Αρκετά πλέον με το life style και την κοροϊδία διότι καταστρέφετε και αυτούς που προσφέρουν στην κοινωνία. Οι αντιθέσεις που δημιουργείτε, δεν μπορεί να προβλέψει κανείς που θα οδηγήσουν.

Η εξαέρωση (κατά Φλαμπουράρη) θα ξεκινήσει πρώτα από εσάς και μετά θα αλλάξει την κοινωνία.

 

Γεώργιος Στρατάκης

Επιχειρηματίας-Οικονομολόγος-Συγγραφέας